Skip to Content

Kyckling Stroganoff

Kyckling Stroganoff

Kyckling Stroganoff är en variant på Korv Stroganoff där köttet utgörs av kyckling istället för falukorv. En välsmakande rätt som passar hela familjen.

Det är enkelt att laga Kyckling Stroganoff och många av ingredienserna har du säkert redan hemma. Räkna med cirka 35 minuter från start till servering när du lagar detta recept.

Både Korvstroganoff och Kycklingstroganoff har inspirerats av den ryska maträtten Biff Stroganoff, som nämns för första gången i ett recept från 1871.

Tips för att lyckas med Kyckling Stroganoff

  • Använd kycklinglårfilé istället för vanlig kycklingfilé (det blir saftigare kött).
  • Säkerställ att såsen sjudar under tillagning.
  • Gör allting i en traktörspanna så slipper du extra disk.
  • Ha gärna i 1 msk rött vin för extra smak.
  • Skär kycklinglårfilén i strimlor

Redskap som jag använt

Råvaror som jag använt

Ni kan självklart använda vilka råvaror ni själva vill, men i listan nedan kan du se samtliga ingredienser som jag använt för att laga detta recept.

Ekologiskt kycklinglårfile från RekoVispgrädde från Wapnö
Gul lök (eko)Vitlök (eko)
Tomatpuré från Kung MarkattaRödvinsvinäger från Zeta (eko)
Soja från Kikkoman (eko)Kycklingbuljongtärning från Kung Markatta
Smör från Skånemejerier (eko)Svartpeppar
Kyckling Stroganoff

Kyckling Stroganoff

Antal: 4 portioner
Förberedelse: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Total tid: 30 minuter

Kyckling Stroganoff är en variant på vanliga Korv Stroganoff där köttet istället består av kycklinglårfile eller kycklingbröstfile.

Ingredienser

  • 700-800 gram kycklinglårfilé
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 gul lök (finhackad)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk rödvinsvinäger eller 1 msk rött vin
  • 1 tsk soja
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning

Gör så här

  1. Finhacka gul lök och vitlök.
  2. Värm upp stekpannan och tillsätt cirka 1 msk smör.
  3. Lägg i den finhackade löken och vitlöken i stekpannan. Stek i någon minut tills löken börjar bli genomskinlig.
  4. Tillsätt 3 msk tomatpuré. Rör runt och stek i ytterligare 1 minut.
  5. Häll i 4 dl vispgrädde tillsammans med 1 kycklingbuljongtärning, 1 tsk soja och 1 kryddmått svartpeppar. Tillsätt 2 tsk rödvinsvinäger eller 1 msk rött vin. Rör runt tills allting blandats i stekpannan.
  6. Låt koka upp på medelhög värme. Sänk sedan när det börjar bubbla till medelvärme. Såsen ska sjuda.
  7. Skär kycklinglårfilén i strimlor och lägg i stekpannan. Låt kycklingen sjuda i cirka 20 minuter. Dubbelkolla sedan så att den är färdig.

Under tiden som din Kyckling Stroganoff lagas så kan du koka ris eller annat tillbehör som du vill servera till. Vanligt jasminris är min personliga favorit.

Anteckningar

För en mustigare smak kan du använda köttbuljongstärning istället för kycklingbuljongstärning.

Tänk på att såsen inte ska koka när kycklingen lagts i. Då finns det risk att den blir torr istället för saftig. Såsen ska sjuda på medelvärme under hela tillagningen av kycklingen.

Andra recept med kyckling


Har du lagat mitt recept på Kyckling Stroganoff? Lämna gärna ett betyg eller skriv en kommentar nedan och säg vad du tyckte!

Skip to Recipe