Skip to Content

Om mig

Alexander-Lagar-Mat-huvudbild

Hej! Mitt namn är Alexander. Varmt välkommen till min matblogg Alexanderlagarmat.se

Här delar jag recept från hela världen samt annat kul som har med mat och matlagning att göra.

Jag älskar mat och har bland annat besökt över 60 länder. Att smaka traditionella rätter är något av det bästa jag vet.

På Alexanderlagarmat.se får du gratis tillgång till alla mina recept. Dessa är alla lagade av mig eller tillsammans med min sambo Christine som också har en egen matblogg – Tiniskitchen.com.

Ingen av oss är utbildade kockar, utan vi lagar mat från grunden utifrån en vilja och passion för att äta god hemlagad mat med så få tillsatser som möjligt.

Detta innebär också att vem som helst kan laga våra recept. Inga förkunskaper krävs och jag strävar alltid efter att göra mina recept så enkla och tydliga som möjligt.

Alexander Lagar Mat

Vem är Alexander?

Jag som driver denna matblogg heter Alexander Waltner. Utöver denna hemsida så driver jag även Sveriges mest lästa reseblogg – Swedishnomad.com.

Att äta god mat har jag alltid uppskattat, men det är framförallt under och efter mina resor som mitt intresse för mat och matlagning växt sig allt större.

Dessutom har jag fått ett intresse för odling och matproduktion i allmänhet. Med åren har jag även lärt mig mycket om näring och hälsa. Detta har förändrat min syn på mat och därför lagar jag nästintill allting från grunden, utan halv- och helfabrikat.

Jag är en helt vanlig kille från Skåne som uppskattar det enkla och sådant som görs med passion och kärlek. Hemlagad mat är något av det bästa jag vet. Samtidigt älskar jag att smaka maträtter och delikatesser från olika länder i världen.

Tempeh på en lokal restaurang på Bali i Indonesien

Förutom mat och resor så tycker jag att det är roligt med fotografi och odling. Det senare är något som jag fortfarande försöker att lära mig och jag har en dröm om att kunna vara självförsörjande i framtiden.

Min önskan är att alla ska ha möjlighet att äta god och hälsosam mat. Det vi stoppar i oss har en effekt på vårt välmående.

Efter att jag i stort sett har uteslutit hel- och halvfabrikat och istället valt att handla ekologiska grönsaker, frukt och kött från gårdsbutiker och direkt från gården, så har jag märkt en positiv skillnad på min egen hälsa.

Vad utmärker recepten på Alexanderlagarmat.se?

En klar majoritet av alla recept som finns är sådana recept som kan lagas utav vem som helst. Så länge man följer recepten så kommer det finnas en stor sannolikhet att lyckas.

Jag brukar också skriva ut exakt vilka råvaror som jag använt för att göra ett recept. Detta gör jag främst för att andra ska kunna efterlikna receptet till punkt och pricka.

Sen försöker jag att noggrant beskriva varje steg, just för att det inte ska vara några oklarheter. I varje recept brukar jag även dela med mig av några extra tips för att lyckas.

Mina favoritrecept

Jag har många favoriträtter, men dessa recept är några som jag är extra nöjd med.