Päron med After Eight

päron med after eight

Päron med After Eight är en riktig klassiker från det glada 80-talet. En enkel efterätt som går snabbt att göra med inkokta päronhalvor och After Eight, alternativt annan mintchoklad. 

Längre ner finner du recept med steg för steg instruktioner samt hur många päron och bitar after eight som behövs.

Tänk på att du behöver göra inkokta päron först innan du börjar med denna efterätt, alternativt att du köper färdiginlagda päronhalvor på burk. 

Hemkokta päron eller färdigkonserverade päronhalvor? 

Har man ont om tid när man ska göra denna efterrätt så kan det vara en idé att köpa konserverade päronhalvor på burk. Det är dock inte alla mataffärer som säljer detta.

Personligen tycker jag att det blir mycket godare när man gör inkokta päron hemma. Då kan man också göra päronen betydligt mer smakrika än de färdiginlagda päronhalvorna på burk.

Testa att göra egna inkokta päron efter mitt recept så kommer du förmodligen aldrig igen att vilja köpa konserverade päronhalvor på burk. 

inlagda päron i kastrull

Serveringsförslag

Päron After Eight brukar på klassiskt vis serveras med en klick vispgrädde, men även vaniljglass kan funka bra eller vaniljvisp. Det går också bra att servera dem som de är när chokladen smält lite grann i ugnen. 

päron med after eight och vispgrädde

päron med after eight

Päron med After Eight

Antal: 4 portioner
Förberedelse: 5 minuter
Total tid: 5 minuter

Päron After Eight är en typisk efterrätt som var populär på 80-talet. Många får en lätt nostalgisk känsla när denna dessert kommer på tal.

Detta recept ger 4 portioner och kan enkelt justeras om man vill servera denna efterrätt till ett större sällskap.

Ingredienser

  • 4 inkokta päron
  • 8 bitar After Eight

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader och ta fram en ugnsform.
  2. Använd inlagda päron på burk eller hemgjorda inkokta päron. Dela päronen i halvor och kärna ur. Lägg päronhalvorna i ugnsformen.
  3. Placera ut 1 bit after eight på varje päronhalva.
  4. Sätt in i ugnen i cirka 3-5 minuter tills chokladen smält något. Chokladbitarna kommer inte att smälta helt, utan får en något smält yta och en mjukare konsistens.
  5. Ta ut ur ugnen och servera direkt som de är eller tillsammans med en klick vispad grädde.

Anteckningar

Om du vill göra egna inkokta päron behöver du göra dessa innan du börjar. Detta tar cirka 60 minuter, eftersom att päronen behöver svalna en stund.

Recept på andra svenska efterätter


Har du testat detta klassiska recept på Päronhalvor med After Eight? Lämna gärna ett betyg eller skriv en kommentar nedan och säg vad du tyckte! 

Lämna en kommentar

Skip to Recipe