Kategori: Recept

Lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar görs på lammfärs och resulterar i en saftigare variant på biffar tack vare en högre fetthalt. I mina biffar på lammfärs kryddar jag bland annat med rosmarin och …

Broccolisallad

Broccolisallad är en utmärkt sallad som passar både som egen rätt eller som tillbehör. I mitt recept gör jag broccolisallad med bacon och parmesanost som jag serverar med stekt/grillad …

Västerbottenpaj

Västerbottenpaj, eller Västerbottensostpaj som den egentligen heter är en riktig klassiker bland svenska maträtter. En favorit i samband med festligheter som midsommar och kräftskivor, men även på julbordet och …

Mango Sticky Rice

Mango Sticky Rice är en typisk efterätt från Thailand som är älskad av såväl lokalbefolkningen som turister. Traditionellt görs efterätten med klibbigt ris, kokosmjölk och mango.  På Thailändska heter …

Jordgubbssylt

Jordgubbssylt är en klassiker till pannkakor och våfflor, men även som tillbehör till yoghurt och gröt eller som ingrediens i olika tårtor och bakverk. Att göra egen jordgubbssylt är …

Risgrynsgröt

Risgrynsgröt är en klassiker under julen, eller som frukost. För mig personligen känns det inte som att det varit jul på riktigt innan jag ätit en skål med varm …

Tirokafteri

Tirokafteri är en grekisk fetaostdipp med hetta från chili. Namnet kan översättas som ”het ost” och det är en bra beskrivning på denna härliga röra med fetaost och chili.  …

Indisk Raita

Indisk raita, eller raitasås är en yoghurtbaserad sås från Indien. Det finns mängder av olika sätt att smaksätta raita, men denna variant med gurka och mynta är en riktig …

Rödvinssås

Rödvinssås är en god och smakrik sås där rött vin utgör basen. Såsen passar till det mesta, men är särskilt god till kött, exempelvis entrecote eller oxfile. Många tänker …

Ädelostsås

Ädelostsås är en sås som görs på ädelost och vispgrädde. Det är väldigt enkelt att göra egen ädelostsås hemma och det enda misstaget man kan göra är egentligen att …