Kategori: Mat

Lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar görs på lammfärs och resulterar i en saftigare variant på biffar tack vare en högre fetthalt. I mina biffar på lammfärs kryddar jag bland annat med rosmarin och …

Palsternacksmos

Palsternacksmos är en typ av mos som görs på palsternacka. Ett klimatsmart tillbehör som passar till mycket och är enkelt att laga hemma. Mosad palsternacka smakar mer än vanlig …

Kalvfärsbiffar

Kalvfärsbiffar är en klassiker inom svensk husmanskost. Detta recept kan beskrivas som en spännande variant på pannbiffar där parmesanosten bidrar med smak och sälta tillsammans med timjan och senap. …

Fläskfärsbiffar

Fläskfärsbiffar är gott och enkelt att göra hemma. Perfekt om det varit ett extra bra erbjudande på fläskfärs i den lokala mataffären. På 45 minuter har du goda och …

Pastitsio

Pastitsio är en av de mest klassiska maträtterna från det grekiska köket. Rätten serveras ofta vid familjeträffar eller större tillställningar. Namnet kommer ifrån italienskans pasticcio, som kan översättas till …

Bifteki – Grekiska pannbiffar

Bifteki (grekiska: mπιφτέκια) är en variant på keftedes och på svenska kan man säga att det är Greklands motsvarighet till pannbiff. En klassisk rätt som serveras i många grekiska …

Caesarsallad

Caesarsallad är bland det godaste jag vet. Men tyvärr är det lätt att bli besviken om caesardressingen är smaklös eller om kycklingen är torr. Med detta recept slipper du …

Grönkålssoppa

Grönkålssoppa är en av mina favoriter bland soppor, dels för att jag älskar grönkål, men också för att det blir en krämig och smakrik soppa. Grönkålssoppan är också relativt …