Tahini
Tahini är en typ av sesampasta som är en vanlig ingrediens i röror som Hummus och Baba ganoush eller Tarator. Det går också bra att använda tahini som smaksättare i …
Tahini är en typ av sesampasta som är en vanlig ingrediens i röror som Hummus och Baba ganoush eller Tarator. Det går också bra att använda tahini som smaksättare i …
Cevapcici (Ćevapčići eller Ćevapi) är en av mina favoriträtter från Balkanländerna och det är alltså kryddiga biffar som oftast gör på en blandning av lammfärs och nötfärs, alternativt fläskfärs. Vanligtvis …
Hummus är en krämig dipp/röra från Mellanöstern som görs med kikärtor, tahini (sesampasta), vitlök och citronjuice. På arabiska heter denna kikärtsröra hummus bi tahīna (حمص بالطحينة), vilket kan översättas till …
Baconlindade dadlar eller Dátiles con bacon som det heter i Spanien är en av mina favoriter bland tapasrätter. Det är otroligt gott och mycket enkelt att göra. Denna rätt passar …
Ajvar är en kryddig och smakrik röra från Balkan som framförallt serveras som tillbehör till Cevapcici eller grillade grönsaker och som pålägg. Hemgjord ajvar är både godare och mer hälsosam …
Varm choklad är en favoritdryck under de kalla vintermånaderna och i skidbacken. Det är enkelt att göra hemma och det är smidigt att ta med sig i en termos på …
Gremolata är ett traditionellt tillbehör från Italien som består av hackad persilja, vitlök och zest från citron. Det finns även varianter där man inkluderar olivolja och citronjuice. I detta receptet …