Coleslaw
Coleslaw är en slags kålsallad som görs på finstrimlad vitkål som sedan blandas med majonnäs, morötter, vinäger och salt. Många recept inkluderar även någon form av sötning med socker eller …
Coleslaw är en slags kålsallad som görs på finstrimlad vitkål som sedan blandas med majonnäs, morötter, vinäger och salt. Många recept inkluderar även någon form av sötning med socker eller …
Tirokafteri är en grekisk fetaostdipp med hetta från chili. Namnet kan översättas som ”het ost” och det är en bra beskrivning på denna härliga röra med fetaost och chili. Tirokafteri …
Tapenade är en röra som görs på oliver och kapris med ursprung i Frankrike och Italien. Det är enkelt att göra hemma och otroligt gott att bre på ett gott …
Muhammara är en smakrik paprikaröra som har sitt ursprung i Syrien. Röran passar perfekt som dipp till bröd och serveras ofta som mezze. Huvudingredienserna är röd paprika, valnötter, brödsmulor och …
Taramosalata är en grekisk röra där huvudingredienserna är vitt bröd, torskrom, olivolja och citronjuice. En klassisk mezze-rätt som är känd för sin rosa färg och goda smak. Det finns även …
Baba Ganoush (även Baba ghanouj) är en aubergineröra från Libanon som görs med aubergine, tahini, vitlök och citronjuice. Det är en krämig röra som passar perfekt som tillbehör till grillat …
Hummus är en krämig dipp/röra från Mellanöstern som görs med kikärtor, tahini (sesampasta), vitlök och citronjuice. På arabiska heter denna kikärtsröra hummus bi tahīna (حمص بالطحينة), vilket kan översättas till …