Gubbröra
Gubbröra är en klassisk röra som vanligtvis serveras i samband med olika högtider i Sverige, exempelvis till julbordet eller vid midsommar. Traditionellt görs gubbröra med ansjovis, alternativt matjessill eller böckling. …
Gubbröra är en klassisk röra som vanligtvis serveras i samband med olika högtider i Sverige, exempelvis till julbordet eller vid midsommar. Traditionellt görs gubbröra med ansjovis, alternativt matjessill eller böckling. …
Coleslaw är en slags kålsallad som görs på finstrimlad vitkål som sedan blandas med majonnäs, morötter, vinäger och salt. Många recept inkluderar även någon form av sötning med socker eller …
Tirokafteri är en grekisk fetaostdipp med hetta från chili. Namnet kan översättas som ”het ost” och det är en bra beskrivning på denna härliga röra med fetaost och chili. Tirokafteri …
Tapenade är en röra som görs på oliver och kapris med ursprung i Frankrike och Italien. Det är enkelt att göra hemma och otroligt gott att bre på ett gott …
Muhammara är en smakrik paprikaröra som har sitt ursprung i Syrien. Röran passar perfekt som dipp till bröd och serveras ofta som mezze. Huvudingredienserna är röd paprika, valnötter, brödsmulor och …
Taramosalata är en grekisk röra där huvudingredienserna är vitt bröd, torskrom, olivolja och citronjuice. En klassisk mezze-rätt som är känd för sin rosa färg och goda smak. Det finns även …
Baba Ganoush (även Baba ghanouj) är en aubergineröra från Libanon som görs med aubergine, tahini, vitlök och citronjuice. Det är en krämig röra som passar perfekt som tillbehör till grillat …
Hummus är en krämig dipp/röra från Mellanöstern som görs med kikärtor, tahini (sesampasta), vitlök och citronjuice. På arabiska heter denna kikärtsröra hummus bi tahīna (حمص بالطحينة), vilket kan översättas till …