Salsa Verde
Salsa Verde betyder grön sås och kan syfta på flera olika typer av såser och tillbehör. Just detta recept är en italiensk salsa verde med persilja och olivolja som bas. …
Salsa Verde betyder grön sås och kan syfta på flera olika typer av såser och tillbehör. Just detta recept är en italiensk salsa verde med persilja och olivolja som bas. …
Gräddsås är en av våra mest klassiska såser i Sverige. Den görs oftast med grädde, buljong/fond, soja och vetemjöl/maizena. Gräddsåsen kan även kryddas med olika örter eller vitpeppar. Något annat …
Bearnaisesås, även kallad beasås eller bea är en klassiker bland såser i Sverige och en ständig kompanjon till en god grillad köttbit eller pommes frites. Bearnaisesåsen är faktiskt så populär …
Bechamelsås är en vit grundsås som bland annat används i lasagne och moussaka. Den görs traditionellt med mjöl, smör och mjölk. Många väljer att köpa färdig bechamelsås från mataffären i …
Min yoghurtsås gör jag med flytande honung och citron. Det är en mild och enkel sås som passar många olika smaklökar och som funkar utmärkt till grillat, diverse biffar, kyckling …
Vaniljvisp är ett snabbt och enkelt tillbehör till efterrätter som äppelpaj eller rabarberpaj. På 10 minuter har du en hemgjord vaniljvisp med en rik och härlig vaniljsmak! I mitt recept …
Chermoula är en nordafrikansk kryddmix som kan användas både som sås eller marinad till fisk, grillat, fylld kalkon och tagine m.m. Traditionellt görs Chermoula med hjälp av en mortel. Det …
Pepparrotssås är en kall sås som både är snabb och enkel att göra hemma. På cirka 10 minuter har du en färdig pepparrotssås med väldigt få ingredienser. För extra smak …
Pepparsås är en av mina favoritsåser då den har väldigt mycket smak. I mitt recept använder jag tre sorters pepparkorn – grön, svart och rosé. Det går bra att använda …
Hovmästarsås är en klassiker på det svenska julbordet och vid andra högtider där det serveras gravad/kallrökt lax och ägghalvor. Namnet kommer ifrån att den ursprungligen tillagades vid bordet av en …