Bearnaisesås
Bearnaisesås, även kallad beasås eller bea är en klassiker bland såser i Sverige och en ständig kompanjon till en god grillad köttbit eller pommes frites. Bearnaisesåsen är faktiskt så populär …
Bearnaisesås, även kallad beasås eller bea är en klassiker bland såser i Sverige och en ständig kompanjon till en god grillad köttbit eller pommes frites. Bearnaisesåsen är faktiskt så populär …
Bechamelsås är en vit grundsås som bland annat används i lasagne och moussaka. Den görs traditionellt med mjöl, smör och mjölk. Många väljer att köpa färdig bechamelsås från mataffären i …
Min yoghurtsås gör jag med flytande honung och citron. Det är en mild och enkel sås som passar många olika smaklökar och som funkar utmärkt till grillat, diverse biffar, kyckling …
Vaniljvisp är ett snabbt och enkelt tillbehör till efterrätter som äppelpaj eller rabarberpaj. På 10 minuter har du en hemgjord vaniljvisp med en rik och härlig vaniljsmak! I mitt recept …
Chermoula är en nordafrikansk kryddmix som kan användas både som sås eller marinad till fisk, grillat, fylld kalkon och tagine m.m. Traditionellt görs Chermoula med hjälp av en mortel. Det …
Pepparrotssås är en kall sås som både är snabb och enkel att göra hemma. På cirka 10 minuter har du en färdig pepparrotssås med väldigt få ingredienser. För extra smak …
Pepparsås är en av mina favoritsåser då den har väldigt mycket smak. I mitt recept använder jag tre sorters pepparkorn – grön, svart och rosé. Det går bra att använda …
Hovmästarsås är en klassiker på det svenska julbordet och vid andra högtider där det serveras gravad/kallrökt lax och ägghalvor. Namnet kommer ifrån att den ursprungligen tillagades vid bordet av en …
Citronsås är en av mina favoritsåser att servera till fisk och kyckling. En enkel sås som går snabbt att göra med relativt få ingredienser. Mitt recept ger en god och …
Indisk raita, eller raitasås är en yoghurtbaserad sås från Indien. Det finns mängder av olika sätt att smaksätta raita, men denna variant med gurka och mynta är en riktig klassiker. …