Skip to Content

Pepparrotskräm

Pepparrotskräm

Pepparrotskräm är ett smakrikt tillbehör med sting som passar utmärkt till fiskrätter eller exempelvis som fyllning i laxsnittar.

En hemgjord pepparrotskräm blir oftast godare än den man köper färdig i mataffären. Dessutom slipper man tillsatser. Att göra egen pepparrotskräm tar heller inte lång tid.

På 10 minuter har du en härlig kräm med smak av pepparrot som du antingen kan servera direkt eller ställa in i kylen tills det är dags för servering/användning.

Förvarar du pepparrotskrämen i en lufttät burk så håller den iallafall i 3-4 dagar. Allra godast blir det dock om du använder den när pepparrotskrämen är nygjord.

Allt du behöver är ett rivjärn, en skål att blanda i och sedan skalar du bara pepparroten och blandar med färskost, creme fraiche, salt och färskpressad citronjuice.

Pepparrotskräm

Pepparrotskräm

Antal: 1 dl pepparrotskräm
Förberedelse: 5 minuter
Tillagningstid: 5 minuter
Total tid: 10 minuter

Pepparrotskräm är en klassisk fyllning i exempelvis laxsnittar, men kan även serveras som sås/tillbehör till diverse fiskrätter.

Ingredienser

  • 4 msk riven pepparot
  • 2 msk creme fraiche
  • 2 msk färskost
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 krm finmalet havssalt

Gör så här

  1. Skala pepparroten och riv på ett rivjärn.
  2. Ta fram en mindre skål och blanda 70 gram riven pepparrot med 2 msk färskost, 2 msk creme fraiche, 1 tsk färskpressad citronjuice och 2 krm salt.
  3. Rör runt och smaka av. Tillsätt eventuellt mer pepparrot för extra sting.

Anteckningar

Tänk på att intensiteten på pepparrot skiljer sig mellan varje pepparrot. En pepparrot kan därför vara betydligt starkare än en annan och därför kan det vara en god idé att börja med 50 gram riven pepparrot ifall man vet med sig att man är känslig när det blir för starkt.

Skip to Recipe