Skip to Content

Egen Tacokrydda

Egen Tacokrydda

Att göra en egen tacokrydda är både enkelt och mer hälsosamt än att köpa färdig tacokrydda. Sedan en tid tillbaka blandar jag numera tacokryddan själv och det blir så gott! 

Visst är det bekvämt att köpa färdig tacokryddan från butiken, men dessa innehåller oftast väldigt mycket socker och tillsatser. Många som jag pratat med tror att det är svårt eller komplicerat att göra egen tacokrydda som smakar likadant. 

Men så är det alltså inte, utan det är busenkelt. Följ bara receptet nedan så garanterar jag dig att du aldrig mer kommer att köpa färdig tacokrydda! 

På samma sätt rekommenderar jag också att man gör sin egen tacosås.

Egen tacokrydda

Egen Tacokrydda

Antal: krydda till 4 portioner
Förberedelse: 5 minuter
Total tid: 5 minuter

Att göra egen tacokrydda hemma är både enkelt och mer hälsosamt utan tillsatser. Det tar cirka 5 minuter att göra och detta recept räcker till färs för 4 personer (500-800 gram färs)

Ingredienser

  • 3 msk spiskummin
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk paprika 
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk oregano
  • 1-3 tsk cayennepeppar (från mild till stark)

Gör så här

  1. Blanda ihop alla kryddor i en skål och mixa runt.
  2. Bryn färsen och häll på tacokryddan. Tillsätt lite vatten och stek tills köttet är färdigt.

Anteckningar

Jag brukar ha i cirka 0.5 dl vatten. Men det kan variera beroende på vilken köttfärs man använder och om den är fryst eller färsk.

Mängden cayennepeppar som du tillsätter motsvarar hetta från mild till stark där 1 tsk är relativt mild och 3 tsk är väldigt starkt. Jag gillar när mat har lite hetta och för mig funkar 2 tsk cayennepeppar utmärkt.

Se bara till så att paprikakryddan inte är stark också. Använd helst en vanlig paprikakrydda.


Har du testat detta recept på Tacokrydda? Lämna gärna ett betyg eller en kommentar nedan! 

Skip to Recipe